۱۳۸۹ دی ۱۰, جمعه

جمع‌بندی حرف‌های مطرح شده درپست چرا مدیریت رسانه می‌خوانم

درود
در مجموع 10 نفر در این پست اظهار نظر کردند و این 10 بند خلاصه صحبت همه دوستان است. در انتها هم نظر خودم را آوردم.
1. برخی از کلاس‌های این دوره چیز زیادی برای همکلاسی‌ها نداشته است.
2. برای حضور در کلاس‌های اساتید ترم آینده باید برنامه‌ریزی کنیم. بایستی برایندی از درخواست‌های‌مان از اساتید داشته باشیم و اساتید با ما هماهنگ شوند. خلاصه این که به این سوال پاسخ دهیم: این کلاس چه چیزی برای ما دارد؟
3. برای سرفصل‌‌های درسی نیاز به مطالعه کتاب‌ها فراوانی از طرف دوستان احساس نمی‌شود. البته احساس ضعف در تسلط به منابع اصلی وجود دارد که دوستان در زمانی که صلاح بدانند آنها را مطالعه خواهند کرد.
4. صحبت و اصرار مبنی بر حذف صفحه‌هایی از کتاب در شان دانشجوی ارشد نیست.
5. گویا ارتباط موثری در طول این دوره بین ما برقرار نشده است. لازم است بر روی ارتباط مثبت و موثرتر تلاش کنیم.
6. کلاس‌های که با خاطره‌گویی و صرف وقت می‌گذرند مورد پذیرش دوستان نیست.
7. از نظر برخی از دوستان خواندن برای امتحان و خواندن برای یادگیری متفاوتند و تا حد ممکن باید خواندن برای امتحان را محدود کرد.
8. تحمیل بسیار خواندن مورد قبول تعدادی از دوستان نیست.
9. تعدادی از دوستان از کیفیت این دوره راضی نبودند و بر این تصور هستند که می‌شد از همین اساتید استفاده بهتری برد.
10. به حرف همدیگر علاوه بر شنیدن گوش هم بدهیم.

اما آن چه که در ادامه آمده است صرفا نظر شخصی من است.
1. در آموزش هنر و فن مصاحبه می‌گویند باید کاری کرد تا طرف خود واقعی‌اش را نشان دهد. یکی از این راه‌ها عصبانی کردن مصاحبه شونده است. حرکت من در مقابل خانم بهرامی در این راستای بود. مطمئنا بیش از حد ساده‌انگارنه است که گمان کنیم سرکار خانم بهرامی با گفتن و اشاره بنده ماده درسی را اضافه کنند. ایشان سال‌هاست در این قامت مشغول تدریس هستند و بهتر از هر کسی می‌دانند چه کنند و مطمئنا به سخن دانشجویی که وجود منابع دیگری را به استاد یادآوری می‌کند توجهی نخواهد کرد. اما من اصرار کردم تا عکس‌العمل دوستان را ببینم. شد آنچه که شد و توضیح بیشتری لازم نیست. اصولا آدم‌ها خود واقعی‌شان را در رانندگی هم نشان می‌دهند. ادب مرد (همچنین زن) به ز دولت اوست.
2. موضوع خودشیرینی برای اساتید با توجه به موقعیت بنده به خودی خود جای صحبت ندارد. برای حضور در این دوره‌های آموزشی علاوه بر هزینه‌های معمول، بنده هزینه فرصت بالایی پرداخت می‌کنم. این را بگذارید کنار فشار کمرشکن زندگی در تهران امروز. مطمئنا کسی که 3 سالی هست زیر بار زندگی رفته و در این مدت تنها پناهش خودش بوده و همسرش احتمالا انقدر عاقل هست که برای تلف کردن وقت از کار و پول درآوردن نزند که راهی دانشگاه شود. در این فضا شنیدن کلمه ایده‌آل گرا مانند یک فحش می‌ماند. اتفاقا گمان می‌کنم واقعگرا هستم. سردبیری یک روزنامه، مدیریت یک کارگاه تولید محتوی، خبرنگاری و نویسندگی، سردبیری یک سایت، سردبیری یک مجله دو ماه‌نامه، دبیری یک هفته‌نامه الکترونیک و کار به عنوان مجری و همکار در چندین همایش احتمالا کمی واقعیت کار را به من نشان داده است. و گرنه باید گفت تا این جا بسیار خوش شانس بوده‌ام.
3. من خودم را کوچکترین عضو کلاس می‌دانم و به عنوان برادر کوچکتر باید عرض کنم بسیاری از این اساتید (نه صرفا اساتید همین دوره که گذشت) را با پول‌های زیادی برای آموزش به شرکتمان آورده‌ایم. برای برخی از اساتید و برای نصف روز حضور تا حدود یک میلیون تومان هم پرداخت کرده‌ایم. با یک دو دو تا چهار تا درک می‌کنید که اصرار من برای استفاده بیشتر از اساتید چیست.
4. استاد آئینه تمام نمای کلاس است. اگر ما بخواهیم که استاد بیاید و حرف خودش را بزند و برود، می‌شود آن چه که شده است. تصور من از دوستان تصور دانشجویانی والا (نه صرفا درسخوان) است. برای ما پسندیده نیست که در جوی که برخی از اساتید ایجاد می‌کنند فرو برویم و خدای نکرده با خوف و رجا بر سر کلاس‌ها بنشینیم. برای من یکی نمره کمترین ارزش را دارد. من احساس می‌کنم در حوزه رسانه‌ها و مدیریت رسانه‌ها کار فراوانی وجود دارد. احساس می‌کنم بین حرف و عمل فاصله زیاد است. برای نمونه به همایش‌های مختلف سر بزنید و بینید که همه از چه آرمان‌هایی می‌گویند آن وقت محل کارتان را هم بگذارید جلوی چشمتان و مقایسه کنید. ایمان دارم که علوم انسانی غربی  ارتباط نزدیکی با واقعیت زندگی غربی دارد و ما به عنوان عضوی از جامعه علمی ایران بایستی به کمک هم به تولید محتوی متناسب برای زندگی ایرانی بپردازیم و صرفا حفظ مطالعات غربی دردی از ما را دوا نخواهد کرد. بهترین ابزار ما همین کلاس‌ها و همین اساتید هستند.
5. خدا وکیلی چند بار پیش آمده که مجبور نشده باشید و یک کتاب قطور و سنگین را خوانده باشید؟
6. حرف آخر هم این که زندگی هر یک از ما آنقدر ارزشمند هست که با حضور در کلاس‌های بی‌مصرف هدر برود.

۱۳۸۹ دی ۸, چهارشنبه

فایل تحلیل آماری

عرض سلام و ادب و احترام
فایل تحلیل آماری spss که در کلاس روش تحقیق توسط آقای اخوان ارائه شد برای من ایمیل کرد و از بنده درخواست کرد (به علت سفر خارج از کشو و ذیق وقت) برای دوستانی که به این فایل نیاز دارند ایمیل کنم، دوستانی که به این فایل نیاز دارند اعلام کنند.

کلاس زبان شنبه تشکیل نمی‌شود

درود
دوستان!
آقای دکتر منصوریان به من گفتند کلاس روز شنبه تشکیل نمی‌شود. برای امتحان هم تا همان مطالب جلسه پیش برای مطالعه کافی است.
اما کار کلاسی؛ ترجمه مقاله‌ها و اصل آنها را پرینت بگیرید و در روز امتحان به استاد تحویل بدهید. لطفا فایل ترجمه و اصل مقاله را هم به بنده تحویل بدهید تا آنها را روی یک CD رایت و در اختیار استاد قرار دهم.
و نحوه محاسبه نمره‌ها؛ 3 نمره ترجمه مقاله، 2 نمره کوئیزها، 1 نمره حضور و 14 نمره امتحان نهایی.
امتحان نهایی هم شامل این موارد است: ترجمه،درک مطلب، لغت، نگارش به زبان انگلیسی.
آقای دکتر از کوئیز‌ها راضی بودند و احتمالا 2 تا از نمره‌ها حذف شوند. گفتند مثل کوئیزها و قوت همیشگی مطالب را مرور کنیم.
در پایان این که استاد از دوره راضی بودند و گفتند دوره خوبی بود و برای همه ما آرزوی موفقیت کردند.
لطفا چند روز قبل امتحان به من یادآوری کنید روز امتحان را به استاد یادآوری کنم.

۱۳۸۹ دی ۷, سه‌شنبه

نخستین همایش "رسانه‌های اجتماعی و کتاب" برگزار می‌شود

همایش "رسانه‌های اجتماعی و کتاب" با سخنرانی و ارائه مقاله استادانی چون مسعود کوثری، محمد سلطانی فر، حسینعلی افخمی و ... توسط سوره مهر برگزار می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش در راستای هم اندیشی و ارائه راهکارها در باره چگونگی استفاده و بهره‌گیری از رسانه‌های اجتماعی در بحث کتاب و کتابخوانی با حضور استادان دانشگاه و پژوهشگران این حوزه برگزار می‌شود.
اولین سخنران این همایش مسعود کوثری استاد دانشگاه تهران است که با موضوع "شبکه‌های اجتماعی، اجتماعات تفسیری و رمان‌خوانی در ایران" به ارائه سخنرانی می پردازد.
 "نقش رسانه‌های اجتماعی در ترویج کتابخوانی" عنوان سخنرانی محمد سلطانی فر است و حسینعلی افخمی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی هم با موضوع "جایگاه نقد و معرفی کتاب در رسانه‌های اجتماعی" سخنرانی خواهد کرد.
 همچنین در این همایش دو مقاله با عناوین "رسانه‌های اجتماعی و کتاب؛ بازگشت عموم و بازنشر کتاب" و "شبکه‌های اجتماعی کتاب‌محور و ارائه راهکارهای بومی" توسط جواد افتاده و ابراهیم اسکندری پور پژوهشگران حوزه رسانه‌های اجتماعی ارائه می‌شود.
 سخنرانی محمد سلیمانی‌نیا فعال حوزه نشر و رسانه‌های اجتماعی با موضوع "کاربرد شبکه های اجتماعی برای ناشران ایرانی" از دیگر بخش‌های این همایش است.
 بر همین اساس طی فراخوانی از علاقه مندان این حوزه دعوت شد در این زمینه مقالات خود را ارائه دهند که در این مدت مقالات متعددی ارسال شد که تعداد 6 عنوان از این مقاله ها در فصلنامه "کتاب مهر" که همزمان با این همایش منتشر می شود ارائه شده است.
 "ویکی‌ها و تولد نسل جدیدی از کتاب" از محمد مهدی مولایی، "فعالیت‌های گروهی کتاب‌محور در شبکه های اجتماعی مجازی" از علی اکبر اکبری‌تبار و "شبکه های اجتماعی؛ پیدایش و تحولات" از مرضیه خلقتی به همراه دو مقاله فوق در این فصلنامه ارائه شده است.
 همچنین دو عنوان مقاله "چالش‌ها و فرصت های رسانه های اجتماعی" از آندره کاپلن و مایکل هانلین و "تداوم و تغییر در رسانه های اجتماعی" از برنی هوگان و انابل کوان هسه هم که درباره آخرین دیدگاه ها در زمینه نقش رسانه های اجتماعی است ترجمه و در این فصلنامه منتشر شده است.
 همایش "رسانه‌های اجتماعی و کتاب" ساعت 14 تا 18 سیزدهم دی ماه در تالار مهر حوزه هنری به نشانی خیابان حافظ ،تقاطع سمیه ، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

این مطلب را هم بخوانید

برای بحث امتحانات پیشنهاد می‌کنم این مطلب را بخوانید. داستان ریشه‌دارتر از این حرف‌هاست. به نوعی این خانه از پای بست ویران است.

۱۳۸۹ دی ۶, دوشنبه

چرا من مدیریت رسانه می‌خوانم؟

دوستان و همکلاسی‌های من
در صورت تمایل و احیانا داشتن فرصت به این موارد فکر کنید. شاید باب بحثی باز شد که لااقل خیر دنیا در آن بود.
1. آیا همان طور که رسانه‌ها امتداد حواس انسانی هستند، مقطع لیسانس هم ادامه دبیرستان، فوق لیسانس ادامه لیسانس و دکتری ادامه فوق لیسانس است، فقط با تغیییر ظاهر؟ در واقع دانشگاه یک مهد کودک بزرگتر است که فقط به جای بچه‌های معصوم آدم بزرگ‌ها به آن می‌روند؟
2. آیا ما که با هزینه فرصت بالایی به دانشگاه آمده‌ایم از تعطیل شدن کلاس‌هایی که قرار است محل درس و بحث شود خوشحال شده و بال درمی‌آوریم؟ یا اگر کلاس تعطیل نشد برای تعطیل شدن کلاس‌ها چانه می‌زنیم؟
3. آیا درس را نخوانده بلد بودن افتخار است؟ آیا باید با هزاران دلیل نخواندن کتاب‌های مهم ارتباطی و مدیریتی را به زمانی دیگر موکول کرد؟ 
4. آیا اگر مجبور نشویم که این کتاب‌ها را بخوانیم مطمئنا در زمان دیگری خواهیم خواند؟
5. آیا به راستی ما آینده سازان رسانه‌های این مرز پر گهر هستیم یا خودمان هم از این حرف خنده مان می‌گیرد؟
6. آیا به راستی استاد و دانشجو صنفی هستند که دو طرف از کم فروشی راضی هستند؟
7. آیا اگر استاد به ما کم فروخت ما بایستی راضی باشیم و صدایش را هم درنیاوریم که می‌شد کارهای دیگری هم کرد؟ استاد احتمالا خبری از کتاب‌های مرجع ندارد و ممکن است با تذکر یک دانشجو یادش بیاید؟
ممنون

۱۳۸۹ دی ۴, شنبه

ليست دروس ترم بعد

1.مديريت استراتژيك: دكتر ابويي
2.مديريت اسلامي: دكتر تسليمي
3.حقوق ارتباطات: دكتر نعمتي
4.مباني خبر در راديو تلويزيون: دكتر بني هاشمي
5.مديريت ارتباطات و رقتار سازماني: دكتر روشندل
6.نظريه هاي انتقادي در ارتباطات جمعي: دكتر دهقان

تمام كلاسها مانند ترم پيش در روزهاي شنبه،يكشنبه و دوشنبه بسته شده.
ساعتهاي تشكيل كلاسها هنوز مشخص نيست.
اگر دوستان پيشنهاد،يا انتقادي در مورد چينش كلاسها دارند اعلام كنند كه تا فرصت هست پيگيري شود.
"احتمالا تا پايان اين هفته يا نهايتا هفته بعد ليست دروس براي انتخاب واحد(يا اطلاع رساني) روي برد زده مي شود"(خانم نجفي)

ته نوشت: دوستاني كه فايل تايپ فارسي آقاي قرباني را نخوندن،مي تونن از اين سايت استفاده كنند و ديگه هم لازم نيست اون فايل رو بخونن.

۱۳۸۹ دی ۳, جمعه

یارانه برای هنر!

درود
از دوستان و همکلاسی‌های عزیز دعوت می‌کنم دراین بحث شرکت کنند.

مقاله‌ی علمی کودکان دبستانی انگلیسی در ژورنال علمی و حکایت ما

امروز خبری در بخش خبری یاهو گنجانده شده بود که خیلی جالب بود و البته ناخودآگاه، همگی ما را به فکر فرو خواهد برد. ماجرا از این قرار است که کودکان ۸ تا ۱۰ سال در مدرسه‌ی Blackawton در Devon انگلستان به همراه معلم خود آقای Strudwick و یک محقق از دانشگاه کالج لندن، بر روی زنبورها به عنوان جانوران هوشمند شروع به فعالیت می‌کنند و فرضیات و آزمایش‌های خود را در قالب بازی با رنگ و میزان توجه زنبورها به رنگ‌ها به انجام می‌رسانند. ماحصل این فعالیت آنها، انتشار مقاله در یک ژورنال معتبر بیولوژی مربوط به انجمن سلطنتی انگلیس و به نام خود بچه‌هاست.
چندین نکته ی جالب و آموختنی در این مقاله که می‌توانید از اینترنت آن را دانلود کنید (پی‌دی‌اف) وجود دارد که واقعاً به نوعی درس عبرت برای ماست. اول و مهم‌تر از همه اینکه، برعکس برخی از اساتید گرامی(!) مقاله کپی نیست! دوم اینکه در مقاله هیچ گراف و شکل کامپیوتری وجود ندارد و همه ی نمودارها و جداول با دست و مداد رنگی توسط خود بچه ها نقاشی یا نوشته شده‌اند که نمونه ی آن را در مقاله می‌بینید.
همچنین برخلاف بسیاری دیگر از اساتید گرامی، اولین نویسنده ی مقاله، نام مدرسه است و اسم بچه‌ها نیز به ترتیب الفبا در مقاله ذکر شده است. جالب تر اینکه معلم مدرسه بر همین اساس نفر یکی مانده به آخر شده است و نفر آخر هم آقای lotto که محقق دانشگاه بودند است.
در نتیجه‌گیری مقاله، نکته ی مهم اثر نهایی خود دانش آموزان بوده است و در واقع خود کودکان نتیجه گیری را نوشته‌اند «ما فهمیدیم که زنبورها می‌توانند با ترکیبی از رنگ گل‌ها و رابطه‌ی مکانی خودشان به سمت گل‌ها بروند. همچنین ما فهمیدیم که علوم خیلی جالبه چون می‌شود چیزهایی را پیدا کرد که کسی قبلا در مورد آنها چیزی نمی‌دانسته».
ولی شخصا به خیلی چیزها افسوس خوردم و سیلی از خبرها و شنیده‌های قبلی در ذهنم مرور شد...

۱۳۸۹ آذر ۲۶, جمعه

فراخوان مقاله همایش سراسری دانشگاه الزهرا (س) با موضوع «سواد اطلاعاتی»

دوازدهمین همایش سراسری انجمن علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه الزهرا (س) با موضوع «از آموزش کاربران تا سواد اطلاعاتی»، اردیبهشت ماه 1390 برگزار خواهد شد.
به گزارش لیزنا، دوازدهمین همایش سراسری انجمن علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه الزهرا (س) با موضوع «از آموزش کاربران تا سواد اطلاعاتی» در اردیبهشت ماه 1390 برگزار خواهد شد.

محور های موضوعی همایش شرح زیر است:
الگوها و استانداردهای سواد اطلاعاتی
سیر تحول آموزش کاربران و سواد اطلاعاتی
نقش سواد اطلاعاتی در یادگیری مادام العمر
جایگاه سواد اطلاعاتی در جامعه اطلاعاتی ،
نقش کتابداران در آموزش و توسعه سواد اطلاعاتی
زیر ساخت های لازم جهت توسعه فناوری های سواد اطلاعاتی
سواد اطلاعاتی در کشورهای در حال توسعه

علاقه مندان می توانند چکیده اثر خود را تا اول بهمن 1389 به آدرس پست الکترونیکی Hamayesh12@gmail.com ارسال نمایند. زمان اعلام پذیرش چکیده مقاله 20 بهمن 1389 خواهد بود.
لازم است، نویسندگان آثار پذیرفته شده، متن کامل مقاله خود را تا 10 فروردین 1390 به دبیرخانه  همایش ارسال نمایند، نتایج داوری متن کامل آثار ارسالی نیز 25  فروردین 1390 اعلام خواهد شد.
علاقه مندان می توانند در صورت داشتن هرگونه سوال با شماره تلفن 09360174402 تماس حاصل نمایند.
گفتنی است زمان دقیق برگزاری همایش متعاقبا اعلام خواهد شد.

چیزهای به درد بخور دانشگاه برای همه

درس‌هایی که برای بازی زندگی باید یاد گرفت
گرگوری منکیو

مترجم: جعفر خیرخواهان
من استاد اقتصاد در دانشگاه‌هاروارد هستم که هر پاییز به حدود 700 دانشجوی سال اولی اقتصاد مقدماتی درس می‌دهم و وظیفه دوست‌داشتنی خوشامدگویی به آنها را بر عهده دارم.



امسال نخستین فرزندم را نیز به دانشگاه فرستادم که باعث شد این دو پرسش برایم مطرح شود: دانشجویان باید چه چیزهایی یاد بگیرند؟ و برای درک اقتصاد جدید و آماده شدن در دنیای جدید چه نوع مبانی مورد نیاز است؟
توصیه‌هايی که در ادامه آورده‌ام برای دانشجویان از هر سن و سالی است:
مقداری علم اقتصاد بیاموزید: حدس می‌زنم که می‌دانستید ابتدا می‌خواهم چنین توصیه‌ای بکنم. شاید فقط سعی دارم از سهم بازار حرفه خویش حفاظت کنم، اما امیدوارم کاری بیش از این انجام داده باشم. اقتصاددان بزرگ آلفرد مارشال، علم اقتصاد را «بررسی رفتار نوع بشر در امور معمول زندگی» تعریف کرد. وقتی دانشجویان دانشکده را ترک می‌کنند امور معمول زندگی، مهم‌ترین دغدغه آنها خواهد بود. اگر اقتصاد در حال احتضار کنونی، آن طور که برخی اقتصاددانان از آن هراس دارند به دهه از دست رفته تبدیل شود، بسیار مهم خواهد بود که برای آن شرایط آماده شده باشیم.
هیچ جایی برای آماده شدن بهتر از کلاس درس اقتصاد مقدماتی نیست. چنین کلاسی به دانشجویان کمک می‌کند تا تندباد نیروهایی که اطرافمان می‌چرخند را درک کنیم. مطالب این کلاس مهارت‌های تحلیلی دقیقی به ما می‌دهند که در دامنه گسترده‌ای از مشاغل به کارمان می‌آید و دانشجویان را شهروندان بهتری می‌سازد که برای ارزیابی ادعاهای سیاستمداران رقیب آماده می‌شوند.
برای آنهایی که دانشکده را پشت سر گذاشتند هم هنوز خیلی دیر نیست. یک کتاب درسی اقتصادی را انتخاب کنید (کتاب من انتخاب خوبی خواهد بود) و متوجه خواهید شد که چیزهای بسیار بیشتری از آنچه تصور می‌کردید یاد گرفته‌اید.
آیا با این حرف‌ها قانع نشده‌اید؟ حتی اگر شما یک فرد بدبین نسبت به رشته اقتصاد هستید، همان طور که عده‌ای این طور هستند، دلیل نفع‌طلبانه دیگری برای خواندن اقتصاد وجود دارد. جان رابینسون اقتصاددان فقید زمانی گفت یک هدف از یادگیری اقتصاد این است که اقتصاددان‌ها نتوانند سرتان کلاه بگذارند.
مقداری علم آمار بیاموزید: سرفصل دروس ریاضی دبیرستان وقت بسیار زیادی از دانشجو را در موضوعاتی مثل هندسه اقلیدسی و مثلثات می‌گیرد. برای یک شخص معمولی، اینها تمرینات مفید فکری هستند، اما کاربرد اندکی در زندگی روزانه دارند. اگر دانشجویان مقدار بیشتری آمار و احتمالات یاد بگیرند، کمک بسیار بیشتری به آنها خواهد شد.
یکی از چیزهایی که عصر مدرن کامپیوتری به هر کسی داده است داده‌ها هستند. داده‌های بسیار فراوانی داریم، اما فرق بسیار زیادی بین داشتن داده‌ها و یادگرفتن از آنها وجود دارد. به همه دانشجویان توصیه می‌شود که یک یا چند درس آمار انتخاب کنند دست کم مطالبی که در دبیرستان یاد گرفته‌ا‌ند روزآمد می‌شود. مقداری فاینانس یاد بگیرید: با توجه به طرح‌های بیمه‌ای و مشکلاتی که در برابر تامین اجتماعی قد علم کرده است، آمریکایی‌ها درگیر آینده مالی خود هستند، اما آیا آنها برای این وظیفه آماده شده‌اند؟
معدود دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل دبیرستانی وجود دارند که به ابزارهای ضروری برای انتخاب‌های هوشمندانه مجهز باشند. حقیقتا بیشتر دانشجویان ورودی برای مثال فرق بین سهام و اوراق قرضه، اینکه دارایی‌ها چه ریسک و بازده‌ای ارائه می‌دهند و بهترین روش مدیریت کردن این ریسک‌ها چیست را نمی‌دانند. شواهد بی‌سوادی مالی زمانی خیلی خوب دیده می‌شود که برخی شرکت‌ها متورم می‌شوند. بیشتر کارمندان شرکت‌ها حال چه انرون باشد یا لمان برادرز، اغلب بخش زیادی از ثروت خود را صرف خرید سهام یک شرکت می‌کنند. آنها اعتنایی به نخستین درس فاینانس نمی‌کنند که متنوع ‌کردن دارایی یک نهار رایگان به ما می‌دهد. با این کار ریسک کاهش می‌یابد بدون اینکه بازده انتظاری پایین بیاید.
رفتن به دانشکده یک سرمایه‌گذاری با بازده بالا است. شکاف بین دستمزدهای فارغ‌التحصیلان دانشکده و دستمزد کسانی که دیپلم دبیرستان دارند اکنون به بالاترین مقیاس تاریخی خود رسیده است. اگر آنهایی که مدرک دانشگاهی دارند شروع به مدیریت درآمدهای خویش به نحو هوشمندانه کنند، نیاز به مطالعه مبانی تصمیم‌گیری مالی دارند.
مقداری روانشناسی یاد بگیرید: اقتصاددانانی مثل من اغلب وانمود می‌کنند که مردم عقلایی رفتار می‌کنند. یعنی فرض می‌شود مردم با دقت ریاضی بهترین کاری که می‌توانند برای رسیدن به اهداف خود بکنند را انجام می‌دهند. یک مقدار روانشناسی مفید است تا پادزهری به افراط‌گری اقتصاد کلاسیک باشد. چنین درسی، نواقص در عقلانیت انسان شامل خود من را آشکار می‌سازد.زمانی که دانشجو بودم توجهی به این درس نداشتم. من هرگز یک کلاس روانشناسی را در دوره کارشناسی نگذراندم، اما پس از پیدایش اقتصاد رفتاری که روانشناسی را وارد اقتصاد کرد، من آن اشتباه را اصلاح کردم. چندین سال قبل، که عضو هیات علمی‌هاروارد بودم، کلاس روانشناسی مقدماتی که استیون پینکر تدریس می‌کرد را ارزیابی کردم. من نمی‌دانم آیا با این کار اقتصاددان بهتری شدم یا خیر، اما مطمئن هستم که مرا اقتصاددانی متواضع‌تر ساخت و گمان دارم که انسان بهتری نیز شده‌ام.
توصیه را نادیده بگیرید هر طور که صلاحتان است عمل کنید: بزرگسالان از هر رنگ و نژادی توصیه به این می‌شوند که عزم تحصیل در دانشگاه داشته باشید. آنهایی که خانه را ترک می‌کنند و نخستین سال دانشکده را شروع می‌کنند باید به غریزه و احساسات خود گوش فرا دهند، شرایط را بسنجند، به تامل و سبک سنگین کردن بپردازند و در نهایت از غریزه و احساسات خود پیروی کنند.
نکته قطعی درباره آینده این است که به هیچ وجه قطعیت ندارد. من نمی‌دانم فارغ‌التحصیلان دانشکده در چهار سال بعد جذب چه صنایع نوظهوری خواهند شد و هیچ کس دیگری هم نمی‌داند. نسل بعدی اقتصاد مخصوص خودشان را شکل خواهند داد. همان طور که بیل گیتس و مارک زاکربرگ جوان، اقتصاد ما را شکل می‌دهند. آنهایی که اکنون بار و بندیل خود را بستند، کتاب‌های درسی را می‌خرند و هم‌اتاقی‌ها را می‌بینند آینده را در دستان خود دارند. هر سال وقتی که من بیش از 700 دانشجوی مشتاق در نخستین روز کلاس را ورانداز می‌کنم، این منظره به من خوش‌بینی درباره مسیر آینده می‌دهد.
منبع: نیویورک تایمز 

۱۳۸۹ آذر ۲۴, چهارشنبه

یک پایان دردناک بهتر از یک درد بی‌پایان است

خداوندا
ما را جزو یاران راستین حق قرار بده

مرز در عقل و جنون باریک است
کفر و ایمان چه به هم نزدیک است
عشق هم در دل ما، سردرگم
مثل ویرانی و بهت مردم
گیسویت تعزیتی از رویا
شب طولانی خون تا فردا
خون چرا در رگ من زنجیر است
زخم من تشنه‌تر از شمشیر است
مستم ازجام تهی حیرانی
باده نوشیده شده پنهانی
عشق تو پشت جنون محو شده
هوشیاری است، مگو سهو شده
من و رسوایی و این بار گناه
تو و تنهایی و چشم سیاه
از من تازه مسلمان بگذر
بگذر از سر پیمان، بگذر
دِین دیوانه به دین، عشق تو شد
جاده‌ی شک به یقین عشق تو شد
مستم ازجام تهی حیرانی
باده نوشیده شده پنهانی…
مرز در عقل و جنون باریک است
کفر و ایمان چه به هم نزدیک است

۱۳۸۹ آذر ۲۲, دوشنبه

برنامه امتحانی

نام درس تاریخ امتحان ساعت روز
افکار عمومی 25/10 8 شنبه
مدیریت عمومی 27/10 8 دوشنبه
ارتباطات انسانی 29/10 8 چهارشنبه
زبان تخصصی 2/11 8 شنبه
ارتباط جمعی 4/11 8 دوشنبه
روش تحقیق 6/11 8 چهارشنبه
بنیادهای علم سیاست 9/11 8 شنبه

۱۳۸۹ آذر ۱۹, جمعه

بنگاه کاریابی رسانه

بعضی وقت‌ها ایده ساده است، اجرایش هم ساده. فقط یک فرد خوش‌ذوق می‌خواهد که آن را اجرا کند: بنگاه کاریابی رسانه.
در این وبلاگ، کارفرماهای رسانه‌ای و رسانه‌ای‌های جویای کار می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
وقتی درس ما تمام شود، مشاغلی مانند معاونت نیروی انتظامی و هما و بانک ملت احتمالاً دیگر در دسترس نباشند! پس مطلب را منتشر کنید، یا به قول گودری‌ها «‌هم‌خوان» کنید، تا پخش بشود و یک بنگاه حسابی از آن در بیاید. دور نیست روزی که خودمان هم به سراغش برویم :دی

۱۳۸۹ آذر ۱۸, پنجشنبه

برگزاری دو نشست: ویکی لیکس و دیپلماسی2

"به زودی دو نشست تخصصی در مورد ویکی لیکس و دیگری در مورد دیپلماسی دو توسط گروه پژوهش های رسانه ای مرکز تحقیقات استراتژیک برگزار می شود."
به گزارش اختصاصی وبلاگ روابط عمومی  این مطلب را مدیر گروه پژوهش های رسانه ای مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد و افزود: ویکی لیکس و اهداف آن در نشست تخصصی مرکز تحقیقات استراتژیک مورد بررسی قرار می گیرند.
آقای دکتر محمد سلطانی فر، زمان برگزاری این نشست تخصصی را سه شنبه 23 آذرماه سالجاری از ساعت 10 تا 12 اعلام کرد.
همچنین وی از نشستی دیگر در تاریخ 14 دیماه سالجاری توسط این مرکز خبر داد و گفت: قرار است نشست تخصصي نقش ديپلماسي 2 در عرصه‌هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي كشور با حضور اساتید، صاحبنظران و کارشناسان این حوزه برگزار شده و مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
خاطر نشان می شود جزئیات این دو نشست به زودی اعلام خواهد شد. 

۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

محدودیت در دسترسی به مطالب و کامنت

درود
دوستان
مدتی است که کامنت‌های ناشناس در وبلاگ گذاشته می‌شود و اخیرا کامنتی با نام من خورده بود که متعلق به من نبود. 
لطفا تصمیم بگیریم. آیا دسترسی به مطالب بلاگ و کامنت گذاشتن را محدود کنیم یا نه؟
لطفا همه دوستان اعلام نظر کنند.

۱۳۸۹ آذر ۹, سه‌شنبه

پیشنهاد پرونده برای نشریۀ مدیریت ارتباطات

پیرو طرح آقای سرافرازی و بنا به صحبت‌های حضوری، دونفره و چندنفره، قرار بر این شد که پیشنهادات‌مان برای ارائۀ پرونده در نشریۀ مدیریت ارتباطات را مطرح کنیم، به بحث بگذاریم، تصفیه کنیم و با چند پیشنهاد زبده و عملی به سراغ مدیر نشریه برویم. برای آشنایی اجمالی با آرشیو مجله، اینجا را کلیک کنید.
در کامنت‌های ذیل این پست لطفا تیترهای پیشنهادی خود را با ذکر نام (نه به صورت ناشناس) مطرح کنید. پیشنهاد شما می‌تواند خیلی کلی و تیتروار باشد، یا خیلی جزئی و دقیق. نظرات‌تان دربارۀ پیشنهادات سایر دوستان را بنویسید. می‌توانید از کامنت‌های قبلی ایده بگیرید یا آنها را بهبود بدهید یا صرفا نقدهای خودتان را مطرح کنید.


پیشنهادات مطرح شده:
1. اخلاق رسانه ای یا اخلاق در رسانه
2. رسانۀ سنتی در ایران یا سنت رسانه در ایران
3. زندگی بدون رسانه
4. مخاطب فعال و فضای مجازی
5. مدیریت ابزارهای روابط عمومی الکترونیک
6. سازمان 2.0 و وب 2.0
7. اعتمادسازی در رسانه
8. بازتعریف نقشها در رسانه
9. رسانه: خوب یا بد
10. تحلیل محتوای نظریۀ هنجاری رسانه ها در کلام بزرگان
11. فرهنگ خبر و خبررسانی
12. سواد رسانه ای
13. ارتباطات اسلامی
14. تأثیر فناوری های نوین بر ارتباطات در جامعۀ ایران

۱۳۸۹ آذر ۷, یکشنبه

کلاس توی سه دقیقه طوفانی‌اش

تا حالا سر دوراهی گیر کردی، جایی که ندونی راست باید بپیچی یا چپ؟ می‌دونی چه حس غریبی داره درگیری با دو تا (یا سه تا، یا چهار تا) گزینه که نمی‌دونی کدوم‌شون رو باید انتخاب کنی؟ حتما می‌دونی. تا حالا حداقل دوبار کنکور دادی؛ گیرم که الکی، گیرم که شانسی، گیرم که نتیجه‌اش هم برات خیلی مهم نبوده.

دارم به گزینه‌ها فکر می‌کنم، به اینکه انتخاب کی سخت‌تر می‌شه. «بعضی وقت‌ها گزینه‌ها آن‌قدر متفاوت یا آن‌قدر شبیه به هم میشن، که انتخاب خیلی سخت می‌شه.» مال کدوم فیلسوف بود این جمله؟ یادم نیست. ولی انتخاب اون‌قدرها هم فلسفی نیست‌ها...

فرض کن یک شب سرد پاییزیه، وسط ماه، از اون وقت‌هایی که جون میده نصفه شب راه بیفتی تو کوچه‌هایی که درخت‌های دوطرفش خم شدن و سر گذاشتن روی سر همدیگه تا نور ماه رو غربال کنن و بریزن روی صورتت. از وسط کوچه راه بری، سمفونی ناز خش‌خش برگ‌ها رو گوش بدی که زیر کفشهات خُرد میشن تا تو حالشو ببری. تا بری توی یک حس نوستالژیک. بری به عمق خاطره‌هات. شاید با یک ته‌مزه از سیاوش قمیشی، خاطره‌انگیزترش کنی این شب رو.

یا می‌تونی با بهترین دوست‌ات بری کویر. نه توی این تهران که فاصله‌اش تا اولین کویر رملی حداقل چهارصد کیلومتره؛ توی همان اصفهان دوست‌داشتنی. توی کویر، نه از نورهای مصنوعی خبری هست و نه از صداهای مصنوعی. هرچی هست طبیعیه؛ طبیعته؛ خود خودشه، همونی که من می‌خواستم! می‌دونی نصفه شب راه رفتن با پای برهنه توی رمل چه حسی داره؟ می‌دونی اینکه از بالای تپه رملی خودت رو رها کنی تا قل بخوری مثل کدو قلقله‌زن تا پایین تپه، چه حالی داره؟ اصلا تا حالا خاک‌بازی کردی؟ تجربۀ عمق کویر برای من همون حسی را داشت که عمق جنگل‌های شمال؛ به قول شازده کوچولو، «اگه جایی بری که هزار میل از هر آدمی فاصله داشته باشه،» انگار برگشتی توی دامن مادر طبیعت. ضربان قلب طبیعت رو حس می‌کنی. اروم میشی. یادمه که اون شب بعد از کویر، این جمله جبران خلیل رو اس‌ام‌اس کردم برای آق‌مجید که «و فراموش نکن لذت زمین را از لمس پاهای برهنه‌ات.»

یا اصلا بی‌خیال نوستالژی و ننه‌من‌غریبم‌بازی و تیریپ دپرسی و اینها. بزن بریم دربند؛ مثل هفته پیش. یک آهنگ شیش و هشت بذاریم توی ماشین، چرند بگیم و مزخرف بشنویم و بی‌خیال دنیا بشیم و این استاد و تکلیفش و اون استاد و کوئیزش و اون یکی و ارائه‌اش. لبوی داغ، باقالی داغ، چای و قلیون، آلو؛ اسم این آخری که می‌یاد غده‌های بزاقی‌ام شروع به فعالیت می‌کنن. ممد، نبودی ببینی؛ یعنی بودی، ولی حالا نیستی که ببینی چقدر دلم هوس کرده، ویارم گرفته انگار!

یا هیچ‌کدوم. جوشوندۀ گل‌گاوزبان و بهارنارنج که حسین درست می‌کنه رو سر بکشی، یک دوش داغ بگیری، هندزفری بذاری توی گوشت با «انا والشوق» مریام فارس یا «اِ تاوزند کیسیز دیپ» لئونارد کوهن یا «کرلس ویسپرز» جورج مایکل یا «تاب بنفشه» دریا دادور (راستی، کدوم گزینه رو بیشتر می‌پسندی؟)، پتو رو بکشی روت و بری توی فکر و خیال تا خوابت ببره؟

انتخاب سخته، مگه نه؟ دیروز عصر، سر کوئیز کلاس زبان که بیست تا لغت بود برای ترجمه، وقتی استاد سه دقیقه کلاس رو رها کرد، باید یکی فیلم می‌گرفت اون صحنه رو. انتخاب سخت بود توی کلاس توی اون سه دقیقه طوفانی‌اش. نه اینکه بگم اهل تقلب نیستم‌ها؛ نه بابا. دوم دبیرستان سر تقلب توی زیست‌شناسی نزدیک بود از مدرسه اخراج بشم. ولی دیروز یک‌دفعه موندم که چی شد! جماعت رجال و نسوان با دیسیپلین و مرتب و منظم و های‌کلاس یک دفعه شدند اثبات مجسم نظریۀ آشوب؛ آشوبی که در دل خودش، اتفاقا یک منطق روشن و مستحکم داشت. و تو می‌مونی که بپیوندی به این آشوب یا نه. که پیوستی البته! اگه فیلم گرفته بودیم این سه دقیقه رو و بلوتوث‌اش می‌کردیم، حکماً یکی هم پیام می‌داد که «آن صحنه را دیدم. از این که ملت ایران را خوشحال کردید صمیمانه از شما متشکرم!»

پی‌نوشت ۱: تیتر این مطلب برگرفته است از: کافه پیانو (فرهاد جعفری)، فصل «خورشید توی هشت دقیقه طلایی‌اش»

۱۳۸۹ آذر ۵, جمعه

پیشنهاد بسته جامع کنکور مدیریت رسانه

درود
دوستان و همکلاسی‌های من
مطمئنا شما نبود یک منبع کامل و جامع برای کنکور مدیریت رسانه را قبل از ورود به دانشگاه حس کرده‌اید. چیزی مانند این که چه کتاب‌هایی را چگونه باید خواند و چقدر خواند و اصلا چی خواند. و یا مجموعه سوالات کنکورهای سال‌های گذشته. به جز ما کنکور رسانه دو سال دیگر هم برگزار شده است و این یعنی به صورت مستقیم سوالات کنکور مدیریت رسانه فراوان موجود نیست.
پیشنهاد می‌کنم به کمک همدیگر و در یک کار تیمی قدمی در این راه برداریم. 
پیشنهاد من این است:
بخش آمار و روش تحقیق، زبان، مبانی ارتباطات را از آزمون‌های سال‌های گذشته رشته ارتباطات برداریم.
بخش مدیریت را از آزمون‌های سال‌های پیش مدیریت اجرایی برداریم.
برای بخش معارف هم باید فکری کنیم.
به روش‌های مختلفی می‌توان تقسیم کار کرد و این پروژه را انجام داد. 
مهم همکاری و کار مشترک است. لطفا نظرتان را بگوئید.

۱۳۸۹ آذر ۴, پنجشنبه

درمورد ترجمه برای درس مدیریت

دکتر استرنجلاو
یا
چگونه یاد گرفتم نفرت را کنار بگذارم
و ترجمه برای درس مدیریت را دوست داشته باشم
ما دانش‌جویانی از رشته‌های مختلف هستیم. بنابراین وقتی آمده‌ایم تا مدیریت رسانه بخوانیم نیاز به آموزش مبانی مدیریت و تئوری‌های آن داریم. دانش‌جویانی که وارد رشته مدیریت رسانه شده‌ایم و در چند سال آینده جزو کسانی خواهیم بود که در رده پیشروان مدیریت رسانه در ایران قرار خواهیم گرفت. بنابراین در تمامی دروسی که نیاز است بر آنها تسلط داشته باشیم مطالعه کتاب درسی، ترجمه و تمرین کتاب درسی نیاز است. اما گاهی تمرکز بیش از حد روی مقالات آکادمیک و گاهی سنگین دردی از ما دوا نخواهد کرد. بلکه فقط باعث می‌شود از فضا و چارچوب استاندارد موردنظر دور شویم. خواندن مقاله‌ها باعث می‌شود ما انبوهی از مطالب دقیق و البته پراکنده را فرابگیریم و در جنگل تئوری‌های مدیریت گم شویم. پیوستگی و ارتباط آنها را نخواهیم دانست و کاربردی نخواهند شد. ما ایرادی به مینزبرگ و دراکر نمی‌گیریم. ایراد از ماست که آماده خواندن و مطالعه دست‌نوشته‌های این بزرگان نیستیم و هنوز در حد خواندن دست‌نوشته‌های آقای دفت و دیگرانی مانند او هستیم. من از روی علاقه شخصی مقاله معروف آقای مینزبرگ که مدل نقش‌های مدیر را ارائه کرده بود مطالعه کردم اما وقتی این موضوع کار کلاسی می‌شود داستان فرق می‌کند. شاید اگر داستان ترجمه است ترجمه کتاب درسی کار معقول‌تری باشد.
ما دانش‌جویانی هستیم که از روی علاقه شخصی وارد این رشته شده‌ایم. من بین MBA و مدیریت رسانه این رشته را انتخاب کردم. ما پیش‌زمینه مطالعات آکادمیک مدیریتی نداریم. هرکدام پیش‌زمینه متفاوتی داریم. افراد حاضر در این کلاس معمولا شاغل و متاهل و دارای فرزند هستند. ما از روی این که حالا یک ادامه تحصیلی بدهیم نیامده‌ایم. نوع برخورد در دانشکده با ما بیشتر به دانش‌جویانی می‌ماند که هنوز وارد محیط‌های کاری نشده‌اند. برخی از ما مدیر بوده‌ایم. خود بنده در جایی مدیر مستقیم حدود پنج شش نفر و آنها هم مدیر چند نفر بودند. من سردبیر جایی بودم که حدود 20 نفر در آن کار می‌کردند. بنابراین اگر آمده‌ام برای ادامه تحصیل احساس نیاز بوده. با توجه به سرفصل‌های آموزشی هم قرار است مباحث با یک حد استانداردی آموزش داده شوند. نه این که برخی مباحث بسیار عمیق و برخی دیگر سطحی ارائه شوند. شاید اگر برای همین یک درس همین یک منبع کتاب دفت را می‌داشتیم و روی آن تمرکز می‌کردیم تا پایان ترم اندوخته بیشتری داشتیم و به سلامت از این جنگل مدیریت بیرون می‌آمدیم. مطالب مطرح شده در کلاس مختصر و مطالب تحویلی به تفصیل و تا حدودی بی‌ارتباط و حجم کار هم که سنگین است. و بیش از حد بر روی ترجمه تاکید می‌شود.
من علاقمند بودم با همین حجم کار هم کار تحلیلی انجام می‌دادیم. مثلا خلاصه مطلب و لپ کلام مقاله‌های معروف را ارائه می‌دادیم.
اما این دیدگاه من تا چند هفته پیش بود. اکنون جور دیگری به ماجرا نگاه می‌کنم. بیایید رور است باشیم. برخی از دوستان چند درسی را حذف کرده‌اند و فقط تعدادی از دوستان مانند من هستند که تمام درس‌های ارائه شده در این ترم را دارند. 
با توجه به این که اساتید دیگر هم به نظرم کار زیادی از ما نمی‌خواهند؛ پس این به آن در.
در این مورد حرف بزنیم.

روش تحقیق در 20 دقیقه

برای این که یک در 20 دقیقه کل روش تحقیق را مرور کنید سری به آخرین پست‌های این وبلاگ بزنید.
لینک پائین هم بد نیست. هم آموزش ورد دارد هم پایان‌نامه.

بخش پنهان لوگوهای معروف

دوستان علاقمند به نشانه‌شناسی حتما اینجا را ببینند. ببینید چطور لوگوهای معروف در خودشان یک دنیا حرف دارند. نماد شرکتی باید سهل ممتنع باشد. در مرحله اول زیباست. با نگاهی دقیق‌تر چیزی را در آن می‌بینی که واقعا وجود دارد. بعد از این که جنبه پنهانی نماد را دیدیم باید بگوئیم چه طور به فکر خودم نرسید.

۱۳۸۹ آذر ۳, چهارشنبه

این مقاله‌های سه نقطه

این عناوین مقالات ارائه شده به همایش بین‌المللی مدیریت است. ببینید و لذت ببرید. برخی از عناوین شاهکار است!

اعياد برشما مبارک

الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المومنین و الائمة علیهم السلام


دوستان گرامی
اعياد قربان، ميلاد امام هادی عليه السلام وعيد بزرگ شيعيان،عيد غدير
برشما مبارک باد

۱۳۸۹ آبان ۳۰, یکشنبه

اولین هم اندیشی جوان و رادیو

عناوین:
رادیو، رسانه امید و آگاهی
رادیو دین و اخلاق
انتظار جوانان از رادیو
زبان جوانی در رادیو
رادیو پیشرو(رادیوی آرمانی، آینده رادیو، رادیوی روز آمد و ...)
جوانان، هویت ملی و رادیو (جایی که من هستم)

مهلت ارسال آثار: بیست و پنجم آذر 89

زمان برگزاری: بیست و هفتم دی 89

تلفن: 22167817 - 021

۱۳۸۹ آبان ۲۹, شنبه

برای جنگ نرم آمده باشید

گروه پژوهش های رسانه ای مرکز تحقیقات استراتژیک در راستای برنامه های پژوهشی خود در سال ۸۹ قصد دارد پژوهشنامه ای تحت عنوان جنگ رسانه ی منتشر نماید. از کلیه اساتید و صاحب نظران این حوزه تقاضا دارد در صورت تمایل در چهارچوب ضوابط زیر اقدام به ارسال مقالات خود بنمایند. اینجا.
بشتابید.

۱۳۸۹ آبان ۲۸, جمعه

ايگ‌نوبل

سلام دوستان، از تکلیفی که دکتر غلامپور راجع به جایزه نوبل داده بود یاد یک مطلب جالب که در روزنامه شرق خوانده بودم افتادم. شما هم بخوانید جالبه: (اصل مطلب را اینجا بیابید)

شوخ‌طبعي و تفكر حاصل جايزه ايگ‌نوبل است
شكل دگر خنديدن
دكتر عبدالوهاب فخرياسري
شايد منتظر تلفني از سوئد هستيد. اين انتظاري است كه در تمام طول زندگي حرفه‌اي (يا شايد حتي پيش از آن) داشته‌ايد. بسيار خوب، تلفن زنگ مي‌زند ولي نه از سوئد، بلكه از كمبريج، كمبريج البته نه كمبريج انگليس بلكه ماساچوست امريكا. صداي بسيار مطبوعي از آن سوي سيم مي‌گويد: «تبريك، شما برنده شديد.» پس از گفت‌وگويي مطبوع و نسبتاً طولاني، با خوشحالي براي خود چاي يا قهوه‌‌اي مي‌آوريد و از خود مي‌پرسيد: «اين اتفاق براي من چه معنايي دارد؟» پرسشي ساده و در عين حال بسيار مفيد: برنده جايزه ايگ‌نوبل شدن به چه معناست؟ و پاسخ چنين است كه جايزه ايگ‌نوبل مي‌تواند چيز خوبي هم باشد. جايزه ايگ‌نوبل تقليد شوخ‌طبعانه‌اي از جوايز نوبل است كه همه‌ساله در اوايل پاييز (حوالي زماني كه برندگان جوايز نوبل واقعي اعلام مي‌شوند) به 10 دستاوردي كه «نخست مردم را مي‌خنداند و سپس آنها را به فكر مي‌اندازد»، تعلق مي‌گيرد. جوايز مذكور با پشتيباني نشريه «سالنماي پژوهش‌هاي نامحتمل»، در سالن تئاتر ساندرس دانشگاه هاروارد و توسط برندگان نوبل توزيع مي‌شوند. معناي ضمني جوايز مذكور گاه انتقاد است، از جمله جوايزي كه به دو پژوهش در زمينه هوميوپاتي يا جوايزي كه در رشته «آموزش علمي» به بوردهاي آموزش ايالتي كانزاس و كلرادو (به خاطر كارهايي كه در رابطه با آموزش تكامل به كودكان انجام داده بودند) تعلق گرفتند. ولي بيشتر مواقع، منظور جلب توجه به مقالات علمي است، كه از برخي لحاظ مضحك يا غيرمنتظره‌اند. از جمله، اظهار اين مطلب كه سياهچاله‌ها حائز كليه شرايط و لوازم فني لازم و مناسب براي آنكه همان جهنم باشند، هستند و پژوهش پيرامون به اصطلاح «قاعده پنج ثانيه»؛ باوري كه به شوخي بيشتر شبيه است و طبق آن اگر چيزي را كه روي زمين افتاده در كمتر از پنج ثانيه برداريم، آلوده نخواهد شد. جوايز ايگ‌نوبل نخستين‌بار در سال 1991 اعطا شدند و متعلق به كشفياتي بودند كه «نمي‌توانست يا نبايد صورت مي‌گرفتند». در آن زمان نامي كه بر آن نهادند، ماخوذ از واژه انگليسي ignoble بود كه به معناي پست و فرومايه است. در واقع در اينجا از جناس بين اين واژه و نام «جايزه نوبل» استفاده شد و گرچه اين دو از نظر املايي با يكديگر متفاوتند، ولي در هر صورت ذكر عنوان ig no-BELL براي جشن اعطاي جوايز مذكور در نظر گرفته شده كه براي بسياري يادآور مراسم اعطاي جوايز نوبل است. چند روز پس از مراسم مذكور، سخنراني‌هاي غيررسمي در انستيتو تكنولوژي ماساچوست (ام‌آي‌تي) برگزار مي‌شوند كه طي آن دريافت‌كنندگان جوايز اين فرصت را خواهند داشت كه درباره دستاوردهاي خويش و فايده آنها براي عامه مردم صحبت كنند. سازمان‌هاي ديگري كه حامي اين مراسم ساليانه‌اند، عبارتند از «انجمن كامپيوتر هاروارد»، «انجمن داستان‌هاي علمي‌-تخيلي هاروارد-رادكليف» و «انجمن دانشجويان فيزيك هاروارد-رادكليف». برخلاف جايزه «داروين» كه هدفش تنها سرگرمي و تفريح است، هدف از اعطاي جوايز ايگ‌‌نوبل از جمله برانگيختن ميل و علاقه عامه به مسائل علمي نيز هست. به قول «مارك آبراهام» سردبير نشريه «سالنماي پژوهش‌هاي نامحتمل»: «اين جوايز با هدف خنداندن و سپس به فكر فرو بردن طراحي شده‌اند.» مراسم جشن به طور زنده از راديو و در اينترنت پخش مي‌شود. دست‌اندركاران اعطاي جوايز ايگ‌نوبل، مراسمي در انگلستان در «هفته ملي علم» برگزار مي‌كنند. به علاوه، به كشورهاي ديگر از جمله استراليا نيز سفر مي‌كنند. از سوي ديگر، در سال 1995 «سر رابرت مي» مشاور علمي ارشد دولت بريتانيا با اين ادعا كه دادن اين گونه جوايز خطر به سخره گرفتن آزمايش‌هاي «حقيقتاً علمي» را در پي دارد، از دست‌اندركاران جوايز ايگ‌نوبل خواست از اين به بعد دانشمندان انگليسي را براي دريافت جوايز مذكور دعوت نكنند. از سال 1991 جوايز ايگ‌‌نوبل به طور مرتب براي بسياري رشته‌ها از جمله فيزيك، شيمي، فيزيولوژي‌/پزشكي، ادبيات و صلح و نيز رشته‌هاي ديگري كه به طور معمول جوايز نوبل به آنها تعلق نمي‌گيرد، مثل بهداشت همگاني، مهندسي، زيست‌شناسي و پژوهش‌هاي بين‌رشته‌اي اعطا شده‌اند. گفتني است يكي از مراسم سنتي در خلال اين جشن‌ها، پرتاب موشك‌هاي كاغذي به داخل سن تئاتر است. جشن اهداي جوايز ايگ‌نوبل 2010 بامداد جمعه 9 مهرماه در تالار سندرز دانشگاه هاروارد برگزار شد و برندگان امسال آن به ترتيب زير معرفي شدند.ايگ‌نوبل مهندسي«كارينا آسويدو وايت‌هاوس» و «اگنس روشا گاسلين» از انجمن باغ‌ وحش لندن و «دايان ژندرون» از انستيتو پلي‌تكنيك ملي مكزيك براي ابداع روش جمع‌آوري ترشحات بيني نهنگ‌ها با استفاده از هلي‌كوپتر كنترل از راه دور. اين دانشمندان در تحقيقات مشترك خود موفق شدند روشي ابداع كنند كه به وسيله آن مي‌توان بدون صيد وال‌ها، بازدم آنها را كه حاوي اطلاعات مفيدي است مورد آزمايش قرار داد. اين دانشمندان با استفاده از يك هلي‌كوپتر كنترل از راه دور سه‌كيلوگرمي كه مجهز به بشقاب‌هاي كوچك و صفحه‌هاي پلاستيكي استرليزه است، بازدم وال‌ها را هنگام حضور روي سطح آب مورد آزمايش قرار مي‌دهند. بازدم وال‌ها حاوي ترشحات مختلف بدن وال است. اين دانشمندان توانستند با اين روش از 22 وال نمونه‌برداري كنند. ايگ‌نوبل پزشكي«سيمون رايت‌ولد» از دانشگاه آمستردام هلند و «ايليا ون‌بيست» از دانشگاه تيلبورگ هلند براي كشف اين موضوع كه نشانه‌هاي آسم را مي‌توان با سواري روي قطارهاي هوايي شهربازي درمان كرد.ايگ‌نوبل شيمي«اريك آدامز» از ام‌آي‌تي، «اسكات سوكولوفسكي» از دانشگاه A&M تگزاس، «استيفن ماسوتاني» از دانشگاه هاوايي و شركت بريتيش‌پتروليوم براي نقض اين باور قديمي كه آب و نفت با هم تركيب نمي‌شوند!

ايگ‌نوبل طراحي سيستم‌هاي حمل و نقل«توشيوكي ناكاگاكي»، «آتسوشي ترو»، «سيجي تاكاگي»، «تتسو سايگوسا»، «كنتارو ايتو»، «كنجي يوميكي»، «ريو كوباياشي» از ژاپن و «دن ببر» و «مارك فريكر» از انگلستان براي استفاده از كپك لجن جهت تعيين مسيرهاي بهينه نصب ريل راه‌آهن. از قرار معلوم الگوي رشد كپك لجن، شبكه‌هاي هوشمند را تداعي مي‌كند. لازم به ذكر است كه اعضاي اين تيم، ايگ‌نوبل 2008 را نيز براي استفاده از كپك لجن در حل معماها از آن خود كرده بودند.ايگ‌نوبل فيزيك«ليان پاركين»، «شيلا ويليامز» و «پاتريشيا پريست» از دانشگاه اوتاگو در نيوزيلند. آنها در مطالعه‌اي نشان داده‌اند كه در مسيرهاي پياده‌روي يخ‌زده در فصل زمستان، اگر مردم روي كفش‌هاي خود جوراب بپوشند، به دفعات بسيار كمتري ليز مي‌خورند و آسيب مي‌بينند.ايگ‌نوبل بهداشت عمومي«مانوئل باربيتو»، «چارلز متيوز» و «لري تيلور» از اداره بهداشت و ايمني صنعتي فورت‌دتريك مريلند براي كشف تجربي ميكروب‌هاي خطرناكي كه به ريش دانشمندان مرد مي‌چسبد. كشف آنها مربوط به سال 1967 است يعني زماني كه در دفتر امنيت و بهداشت صنعتي ارتش امريكا كار مي‌كردند. آزمايشگاه جنگ‌افزارهاي بيولوژيكي ارتش در كنار محل كار آنها بود، بنابراين احتمال نشت پاتوژن‌ها عامل نگران‌كننده‌اي محسوب مي‌شد. دانشمندان مجبور به استفاده از ماسك صورت در آزمايشگاه بودند اما اگر دانشمندي داراي ريش بود اين ماسك به طور يكدست روي صورت قرار نمي‌گرفت و ريش به طور كامل پوشيده نمي‌شد. «باربيتو» مي‌گويد: «يك روز يك دانشمند كه هيچ ‌گاه مشكلي براي ما ايجاد نكرده بود همزمان با كار در آزمايشگاه ريش خود را بلند كرده بود. من به او گفتم نبايد ريش داشته باشد زيرا آلوده مي‌شود اما او گفت اطلاعاتي كه ثابت مي‌كند اين اقدام خطرناك است، كجاست؟» «باربيتو» موفق نشد هيچ گونه تحقيقاتي در اين خصوص پيدا كند بنابراين وي به همراه سه داوطلب ديگر به مدت 73 روز ريش خود را نتراشيدند، سپس با اسپري روي آن باكتري‌هاي غيرمضر پاشيدند. آنها پس از شست‌وشوي ريش متوجه شدند برخي از باكتري‌ها همچنان باقي مانده‌اند. ايگ‌نوبل صلح«ريچارد استفانز»، «جان اتكينز» و «اندرو كينگستون» از دانشگاه كيل انگلستان، براي تاييد اين باور عمومي كه سوگند خوردن باعث كاهش درد و رنج مي‌شود. اين دانشمندان در يك آزمايش از افراد داوطلب خواستند دست خود را در آب بسيار سرد و پر از يخ كنند و در عين حال صحبت كنند. از آ‌نها خواسته شد در صحبت‌هاي خود يا حرف عادي و خنثي به زبان آورند يا فحش دهند. افرادي كه ناسزا مي‌گفتند از تحمل بالاتري در برابر درد برخوردار بودند و ضربان قلب آنها نيز نسبت به ساير افراد بيشتر بود.ايگ‌نوبل اقتصادمديران شركت «گلدمن ساكس» براي ابداع و ارتقاي روش‌هاي جديد سرمايه‌گذاري در اقتصاد جهاني كه باعث افزايش سود اقتصادي و كاهش ريسك مي‌شود.ايگ‌نوبل مديريت«الساندرو پلوچينو»، «آندره رپيساردا» و «سزار گاروفالو» از دانشگاه كاتانياي ايتاليا براي نمايش رياضي اين موضوع كه اگر مديران شركت‌ها و سازمان‌ها كارمندان‌شان را به طور تصادفي ترفيع دهند، كارايي سازمان به شدت افزايش خواهد يافت!

ايگ‌نوبل زيست‌شناسي«ليبيائو ژانگ»، «مين تان»، «گوانگ‌جيان ژو»، «جيانپينگ يه»، «تيو هونگ»، «شان‌يي ژو» و «شويي ژانگ» از چين به همراه «گرت جونز» از دانشگاه بريستول انگلستان براي تهيه مستند علمي رفتارهاي خاص خفاش ميوه‌خوار.

دريافت نوبل واقعي پس از ايگ‌نوبل
قورباغه پرنده
دانشمند روسي كه هفته گذشته به عنوان برنده جايزه نوبل فيزيك 2010 معرفي شد، 10 سال پيش هم طعم نوبل را چشيده بود؛ البته به خنده‌دارترين شكل ممكن! «آندره گيم» دانشمند روس‌تبار دانشگاه منچستر انگليس كه به همراه يك فيزيكدان روس ديگر اين دانشگاه به دليل تحقيقاتش در زمينه گرافن موفق به دريافت جايزه نوبل فيزيك امسال شد در سال 2000 به دليل شناور كردن يك قورباغه در فضايي مغناطيسي، جايزه ايگ‌نوبل را به خود اختصاص داده بود. «گيم» پس از دريافت جايزه گفته بود به جايزه خود افتخار مي‌كند. نكته مهم در آزمايش قورباغه معلق كه به نظر مي‌رسد در حال پرواز است، اثبات پديده‌اي به نام ديامگنتيسم است. مواد ديامگنتيك مانند آب به وسيله ميدان مغناطيسي پس زده مي‌شوند. بنابراين يك ميدان مغناطيسي بسيار قدرتمند مي‌تواند يك قورباغه را در فضا معلق نگه دارد زيرا بخش اعظم بدن قورباغه از آب تشكيل شده است.

۱۳۸۹ آبان ۲۷, پنجشنبه

کنفرانس های رسانه ای دنیا

شرکت در کنفرانس­های مرتبط با رشته می­تواند بخش قابل توجهی از رزومۀ علمی را تشکیل دهد. تبادل اطلاعات دربارۀ این­گونه برنامه­ها، تشکیل گروه برای ارائۀ مقاله و احیاناً شرکت در این­گونه کنفرانس­ها نیز یک رویۀ مفید برای ما خواهد بود. البته به نکاتی از قبیل برگزارکنندۀ کنفرانس نیز باید دقت کرد تا برای برنامه­های کم­ارزش وقت نگذاریم.

برای شروع، این لینک جالب است: لیست برخی از کنفرانس­های مرتبط با رسانه-ارتباطات در دنیا. مثلا این کنفرانس میتواند یک گزینۀ قابل بررسی باشد: حیات بدون رسانه: ششمین کنفرانس بین­المللی ارتباطات و واقعیت. در سایت آن، بخش فراخوان مقالات(این فایل پی دی اف که خودش یک مقاله باحال برای یک ارائه کلاسی است!)، کمیتۀ برگزارکننده و هزینه­ها را ملاحظه کنید که مطمئن شوید اعتبارش کافی است و البته با اعتبار شخصی شما هم جور باشد!

۱۳۸۹ آبان ۲۳, یکشنبه

BILDERBERG 2010 LIST


ليست اعضاي شركت كننده در اجلاس 2010 بيلدربرگ رو ميتونيد از اينجا ببينيد.

حضور هنري كسينجر،ملكه اسپانيا،ملكه هلند،مديران كل شركتهاي فيات،ايرباس،اينتل،كوكا كولا و پنج نفر از كشور تركيه(!) جالب توجهه.

اينم جيم تاكر معروف.

۱۳۸۹ آبان ۱۴, جمعه

موضوع انشاء: در دانشکدۀ مدیریت چه چیزی یاد گرفتید؟

همان‌طور که همۀ علماء و دانشمندان گفته‌اند، و مامان ما هم همیشه به بابایمان می‌گوید، دانشکده خیلی خوب است، خصوصاً اگر کارشناسی ارشد باشد آن هم در یک جایی با پرستیژ دانشگاه تهران. ما همان‌طور که از خالۀ کودکستان‌مان یاد می‌گرفتیم چه چیزی خوب هست یا نیست، و مثلاً وقتی دست توی دماغش نمی‌کرد می‌فهمیدیم این کار زشت است، در دانشکده هم به استادمان نگاه می‌کنیم تا بفهمیم چه چیزی خوب هست یا نیست. مثلاً وقتی استاد مدیریت از ما ترجمه می‌خواهد و نمرۀ تکلیف‌مان را هم بر اساس ترجمه‌ها می‌دهد، و استاد زبان در تست‌هایش به دانش مدیریت ما نمره می‌دهد، می‌فهمیم همۀ آن‌هایی که از تقسیم کار حرف زده‌اند، از افلاطون تا مرحوم آدام اسمیت علیه‌الرحمه، همگی حرف بیخود می‌زده‌اند و بهترین روش این است که همۀ کارها را بریزیم وسط و همه‌اش را با همدیگر انجام دهیم و گاهی وقت‌ها هی زور بزنیم تا یک کار را از دست دیگری بگیریم و خودمان انجام بدهیم (حتی اگر آن کار وسط زور زدن‌های ما دو نفر پاره شود)، تا بیشترین کارآیی، اثربخشی و بهره‌وری را داشته باشیم.
این بود انشای من.
توضیح: استفادۀ دانش‌آموز فوق‌الذکر از برخی لغات بالاتر از سطح او، صرفاً به دلیل نفهمی‌اش بوده است و هیچ علت دیگری هم ندارد. اگر می‌فهمید که این‌قدر کلمات قلنبه سلمبه به کار نمی‌برد.
یادآوری: استاد ارتباطات انسانی گفتند که بحث ارتباطات انسانی تمام شد و از این هفته به بحث ارتباطات جمعی می‌پردازیم.

قوم نگاری/دومین ارائه روش تحقیق


این هم فایل ارائه کلاسی معرفی روش قوم نگاری که در روز دوشنبه 3 آبان تقدیم شما شد.
نظرات و پیشنهادات خود را ارسال کنید.


۱۳۸۹ آبان ۱۰, دوشنبه

روش دلفی

فایل ارائه من در مورد روش دلفی رو (درصورت تمایل) از اینجا ببینید. دوستان لطفا نظرتان (معایب) در مورد این ارائه رو به صورت واقع بینانه در قسمت نظرات بیان کنید. چون میتونه شیوه بسیارخوبی برای فهمیدن ایرادات خود در زمان ارائه باشه. در صورتی که لینک قبلی مشکل داشت از لینک دانلود استفاده کنید. این هم لینک دانلود.

۱۳۸۹ آبان ۹, یکشنبه

افزایش سطح دسترسی ها

دوستان
من به تمام کاربران و نویسندگان بلاگ سطح دسترسی admin دادم. الان همه شما همان اختیاراتی را دارید که صرفا من تا لحظاتی پیش داشتم. محمد معماریان عزیز گفته بود دموکراسی بهتر از دیکتاتوری می باشد ما هم قبول کردیم!
اکنون این شما و این بلاگ. 

یک دوجین مقاله در زمینه مدیریت رسانه

یک دوجین مقاله در زمینه مدیریت رسانه را می توانید از اینجا بردارید.

۱۳۸۹ آبان ۸, شنبه

کارهای کلاسی درس سیاست


همکلاسی‌های من در درس مبانی و اصول علم سیاست؛ لطفا موضوع‌های کار کلاسی برای این درس را به من اعلام کنید تا هفته آینده به جناب آقای میناوند اعلام کنم. قرار است هر نفر بین 15 تا 20 دقیقه در مورد موضوع پیشنهادی صحبت کنیم.
خود من قصد دارم روی فلسفه سیاسی کارل مارکس کار کنم.

۱۳۸۹ آبان ۷, جمعه

معرفی یک وبلاگ مفید

به عنوان یک مطالعۀ موردی جالب با نگاه ارتباطاتی بر روی مقولۀ تبلیغات، این پست از وبلاگ خانم دکتر شادی ضابط را از دست ندهید: نکاتی درباره تبلیغات اخیر برای حجاب

۱۳۸۹ آبان ۴, سه‌شنبه

خلاصه گزارش آشنایی با مهمترین رسانه‌های بین‌المللی نظام غرب منتشرشد

در این گزارش با مهمترین رسانه های غربی آشنا می شنویم. من مطلب را عینا از سایت دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها برداشتم. بخوانید.

بسمه‌تعالی

مهمترین رسانه‌های بین‌المللی نظام غرب

محمد مهدی انصاری

در دوره‌ای که به عصر سلطة رسانه‌ها معروف گشته و جریان بین‌المللی خبر و امپریالیسم رسانه‌ای غرب، شکل جدید و پیچیده‌تری از استعمار ملت‌ها و فرهنگ‌ها را در پیش گرفته، رسانه‌ها به‌ویژه در ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی به‌صورت جزئی از شبکة درهم تنیدة نظام سلطه اقتصادی و سیاسی درآمده‌اند و تنها در اختیار صاحبان قدرت و پول، جریان خبر هدایت می‌شود. تکنولوژی ارتباطات و جریان اخبار شکل امپریالیسم را از کشورهای توسعه‌یافته بر کشورهای در حال توسعه نشان می‌دهد و عملاً یک قطب‌بندی مرکز ـ پیرامون ایجاد گردیده که در آن، رسانه‌ها، در پی حفظ منافع و مصالح مرکز بوده و جریان رسانه‌ای و تبلیغاتی خود را به‌گونه‌ای طراحی می‌کنند که هرآنچه بخواهند به‌راحتی در ذهن و فکر افکار عمومی حک کنند آن هم به نحوی که به این راحتی‌ها نتوان نسبت به اصلاح یا رفع آن اقدام کرد مگر اینکه مجدداً همین رسانه‌ها اراده کنند!

افتتاح نمایشگاه مطبوعات وخبرگزاریها

هفدهمين نمايشگاه بین المللی مطبوعات، خبرگزاري ها و پايگاه هاي اطلاع رساني روز دوشنبه 3/8/89 با حضور محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور- سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي- محمد علي رامين، معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد و جمعي از مسئولان و اهالي رسانه در مصلي امام خميني (ره) افتتاح شد. در اين نمايشگاه كه از سوم تا دهم آبان ماه از ساعت 9 صبح الي 20 در مصلی برگزار مي شود، نمايندگان رسانه هاي داخلي و خارجي در 700 غرفه حضور دارند و از اين تعداد 41 غرفه به بخش دانشجويي اختصاص يافته است.حضورنمايندگان 175رسانه از 55 کشوردربخش بین الملل از ويژگيهاي برجسته نمايشگاه امسال است
فکر میکنم بازدید از نمایشگاه خالی از لطف نباشد و بتواند تجربیات خوبی را به همراه داشته باشد. امیدوارم همکلاسی های عزیز در صورت بازدید از نمایشگاه، تجربیات ارزشمند خود درباره نمایشگاه ودستاوردهای آن را در وبلاگ منتشرکنند

۱۳۸۹ مهر ۲۷, سه‌شنبه

عیدتون مبارک

با سلام خدمت دوستان گرامی، ولادت با سعادت
ثامن الحجج،حضرت امام رضا علیه السلام
روخدمت همگی شما تبریک عرض می کنم

۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه

جلسه نقد کتاب نظریه‌ها و پژوهش‌های ارتباط جمعی


امروز من و محمد هنرمند و قاسم سرافرازی رفتیم دانشکده مطالعات جهان و نقد 4 نفر از اساتید بر روی آخرین ترجمه دکتر بدیعی را نظاره کردیم. عالی بود و جای شما خالی. درس‌ها داشت برای ما. این که چگونه یک کتاب را بدون تعارف باید نقد کرد. راجع به این کتاب و جلسه نقد حرف بسیار است که بعدا می‌نویسم. دوستان در چنین جلسه‌هایی بیشتر حضور داشته باشیم.

ارائه کلاسی اول درس روش تحقیق







خانم‌ها مهناز آقازمانی و سعیده جعفری اولین ارائه کلاسی درس روش تحقیق را امروز انجام دادند. در راستای اشتراک دانسته‌های علمی فایل ارائه این دوستان را از اینجا می‌توانید ببینید. این کار حسنه لطفا ادامه داشته باشد.

منابع جامع وکامل برای کنکور مدیریت رسانه

پیشنهاد می کنم تمامی همکلاسی های عزیز درصدهای کنکور(اگر تمایل دارید) و منابعی که برای کنکور مدیریت رسانه مطالعه کردید را در وبلاگ منتشر کنید. این جوری می تونیم منبع جامعی برای کسانی که می خواهند کنکور مدیریت رسانه بدهند فراهم کنیم. خود من هم برای شروع مطلب زیر را نوشتم. شما هم بنویسید.

منابع جامع وکامل برای کنکور مدیریت رسانه : (به ترتیب اولویت در هر درس)
درس مبانی ارتباط جمعی:
1. ارتباط شناسی، دکتر مهدی محسنیان راد، انتشارات سروش
2. نظریه های ارتباطات، دکتر علیرضا دهقان، انتشارات دانشگاه تهران

۱۳۸۹ مهر ۲۵, یکشنبه

کلاس زبان شنبه آینده تشکیل می‌شود

دوستان و همکلاسی‌های گرامی
کلاس زبان تخصصی، شنبه آینده یعنی اول آبان ماه تشکیل می‌شود. آقای منصوریان سفرشان را به تعویق انداختند. ضمنا ایشان به من گفتند خودمان را برای یک کوئیز آماده کنیم. ان‌شاا... که آماده باشیم.

۱۳۸۹ مهر ۲۴, شنبه

چند پیشنهاد برای افزایش همکاری

آقایان محمد معماریان و قاسم سرافرازی به دنبال این بودند که به نحوی همکاری و تعامل بین دانشجویان را بیشتر کنیم و از نیروی بالقوه موجود برای انجام کارهای علمی و تحقیقاتی استفاده کنند. من که حسابی خوشم آمده و پیشنهاد می کنم در این زمینه همفکری کنیم.
چند پیشنهاد؛
جلسه ای بگذاریم و در مورد نوع تعامل و همکاری ممکن حرف بزنیم.
پیشنهاد می کنم تمام یا حداقل بخشی از کارهای کلاسی مان را در بلاگ منتشر کنیم. باشد که هم دیگران استفاده کنند و هم با کمک همدیگر شاهد ارتقای دانش و مهارت هایمان باشیم.
خود من از همین هفته شروع به انتشار جزوه های کلاسی در بلاگ می کنم. این جوری فرایند آموزش پیوسته خواهد بود و همیشه.
در رابطه با موضوع های مرتبط با مدیریت رسانه و ارتباطات و مدیریت در بلاگ بحث کنیم.
این جلسه دوشنبه را هم پیشنهاد می کنم برویم. من که می روم.

ارائه کارهای کلاسی در وبلاگ

دوستان من 
پیشنهاد می کنم کارهایی که برای کلاس ارائه می کنیم را برای استفاده و اصلاح در وبلاگ منتشر کنیم. خودم برای شروع  اولین کار کلاسی مدیریت را اینجا منتشر می کنم. لطفا شما هم چیزی منتشر کنید.
تاریخ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران را در سالهای 1750 تا 1900 میلادی مطالعه و بررسی کنید.
دوره تاریخی موردبررسی تاثیر سرنوشت‌سازی بر روی آنچه که اکنون ما هستیم داشته است. ما با این همه سابقه تاریخی چه شد که در دور آخر از اروپای متحول شده و آمریکای تازه متولد شده عقب افتادیم. صادق زیباکلام با ما چگونه ما شدیم و همچنین سنت و مدرنیته، رامین جهانبگلو با ایران در جستجوی مدرنیته، و موسی غنی‌نژاد با تجدد طلبی و توسعه در ایران معاصر و دیگران هر یک از زاویه‌ای به دنبال جواب این سوال بوده‌اند.
چرا بررسی این دوره تاریخی به طور خاص برای ما و تاریخ به طور عام برای مطالعه مدیریت اهمیت دارد؟ «بسیاری از دانشجویان می‌اندیشند که چرا تاریخ برای مدیران اهمیت دارد. دیدگاه‌های تاریخی، شیوه بازتری برای تفکر ایجاد می‌کنند، شیوه جستجوی الگوها و مشخص کردن این که آنها در دوره‌های زمانی تکرار می‌شوند.» [1]
با توجه به این که این گزارش برای درس مدیریت آماده شده به بررسی تاثیر این‌ سال‌‌ها در عدم شکل‌گیری مدیریت در ایران و همین طور عدم همکاری ما با اروپا و آمریکا در ایجاد علم مدیریت می‌پردازیم. مسئله را این طور تعریف می‌کنیم:
در این دوران دنیا دچار تغییر و تحولات فراوانی شد و علوم مختلفی از جمله مدیریت در پایان این دوران به شکل علمی بررسی و ایجاد شدند. اما در این سال‌ها در ایران چه گذشت که ما تاثیر و همکاری در ایجاد اصول مدیریت نداشتیم. اصول اقتصاد و مدیریت در جاهای دیگر شکل گرفت و بعدا به صورت یک بسته آماده وارد کشور ما شد. اصولی که در اروپا، آمریکا و ژاپن از روی بهترین روش‌های جواب داده شده استخراج شدند، در ایران بیشتر به افسانه‌سرایی می‌مانند و کار مدیریتی را هنوز هم جدا از علم مدیریت می‌دانند و هنوز هم مدیران موفق دولتی با تجربه و صرف هزینه‌های بیت‌المال تجربه و دانش مدیریتی کسب می‌کنند. آیا مهم است که اصول مدیریت در چه شرایطی از نظر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایجادشده و آیا علت عدم بازدهی مدیریت در ایران به سال‌های آغازین شکل‌گیری مدیریت در دنیا بر می‌گردد؟

۱۳۸۹ مهر ۲۳, جمعه

نقدی در مورد ترجمه برای درس مدیریت


دوستان و همکلاسی‌های گرامی
لطفا روی این موضوع فکر کنید.
من خودم شدیدا موافق این هستم که بایستی شدیدا برای آیتم‌های مختلف درسی کار کرد. اما به نظرم کار این هفته درس نظریه‌های مدیریت چند اشکال اساسی داشت که بایستی راجع به این سبک تمرین با استاد صحبت کنیم تا در این روش تجدیدنظر کنند. ایراداتی که کار ترجمه داشت از این قرار است:
1.       مقاله حدود 10 هزار کلمه بود. با افزایش کمیت و کمبود زمان کیفیت کاهش می‌یابد. اگر عادت کنیم به تحویل کار کم کیفیت اصلا و ابدا خوب نیست. اگر بخواهیم کار با کیفیتی ارائه دهیم بایستی فشار بیش از حدی به خودمان بیاوریم که با توجه به مشغولیت‌های روزمره و درس‌های دیگر ممکن نیست.
2.       به نظرم بهتر بود کل مقاله را می‌خواندیم و برداشتمان از آن را می‌نوشتیم. این جوری هم مقاله دراکر را خوانده بودیم و هم هر کسی برداشت خودش را می‌نوشت. ترجمه صرف بیشتر به درد کلاس زبان می‌خورد.
3.       در این روش از تمرین تحلیل و یادگیری وجود نداردو بیشتر تاکید بر کار ترجمه است.
این نظر من بود. لطفا شما هم چیزی بگوئید. موافقید یا مخالف؟

نقد کتاب نظریه‌ها و پژوهش‌های ارتباط جمعی


دوشنبه این هفته (26 مهر) جلسه نقد کتاب نظریه‌ها و پژوهش‌های ارتباط جمعی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاهع تهران برگزار می‌شود. مترجم این کتاب دکتر نعیم بدیعی است و علاوه بر او دکتر حسین علی افخمی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر محمد مهدی منتظر قائم، دکتر تژا میرفخرایی حضور خواهند داشت.
این جلسه از ساعت 3 تا 6 بعدازظهر در سالن حنانه دانشکده است. دانشکده مطالعات جهان هم در خیابان کارگر شمالی، بالاتر از جلال، خیابان شانزدهم قرار دارد.
پیشنهاد می کنم دوستان در این جلسه حضور داشته باشند. من خودم سعی می کنم باشم.

وردی نژاد از دانشگاه تهران بازنشسته شد/ اظهارات وردی نژاد

شاید یکی از فرصتهای دوره دانشگاه هم صحبتی و هم نشینی با اساتیدی مانند دکتر فریدون وردی نژاد و دیگران باشد. آن طور که پیش می رود یکی یکی بایستی شاهد دور کردن این اساتید از محیط دانشگاه باشیم. اولین بار در کلاس خانم دکتر بهرامی موضوع را شنیدیم و من یکی که شوکه شدم. این هم خبر مهر در این مورد.
فریدون وردی نژاد که از سال 72 به مدت 8 سال مدیرعامل خبرگزاری ایرنا بود و در دانشگاه نیز ، "مدیریت رسانه" تدریس می کرد به جمع اعضای هیئت علمی بازنشسته دانشگاه تهران پیوست.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر وردی نژاد با مرتبه علمی استادیاری به عنوان عضو هیئت علمی رسمی قطعی دانشگاه تهران تدریس می کرد و در زمینه "مدیریت بحران و رسانه ها" و "جامعه شناسی خبر" دارای تألیف های متعدد است.
فریدون وردی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به استناد تصمیم هیئت امناء دانشگاه تهران بازنشسته شده ام ، گفت: یک روز پس از مراجعه به دفترم مشاهده کردم حکم بازنشستگی ام روی میزم است. هیچ خبر قبلی هم نداده بودند. وسایلم را جمع کردم و آمدم بیرون. لذا ارتباطم با دانشگاه تهران قطع شده است.
فریدون وردی نژاد افزود : 15 شهریور ماه بازنشستگی‌ام را به استناد قانون خدمات کشوری ابلاغ کردند. چند روز پس از آن حکم جدیدی آمد که در این حکم جدید استناد بازنشستگی ام از "قانون خدمات کشوری" به "مصوبه هیئت امناء دانشگاه تهران" تغییر یافته بود.
وی خاطرنشان کرد: ظاهرا استناد قبلی غیر قانونی بود چون یک عضو هیئت علمی بر اساس قانون خدمات کشوری باید دست کم 35 سال خدمت و بالای 65 سال سن داشته باشد تا بازنشسته شود. اما در صورتی که تمام سوابقم از اول انقلاب را هم جمع می کردند به 35 سال نمی رسید لذا استنادی که برای بازنشستگی ام در نظر گرفته بودند را تغییر دادند و عنوان کردند هیئت امناء تصمیم گرفته است.
 
وردی نژاد از دکتر عابد جعفری و دکتر داود کریمی دستجردی به عنوان دیگر اعضای هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نام برد که همزمان و مشابه وی بازنشسته شده اند و به مهر گفت: شخصا اعتراض و صحبتی نداشته ام ولی برخی همکاران که بازنشسته شدند اعتراض کرده بودند که آنچه تحت عنوان قانون خدمات کشوری به عنوان استناد بازنشستگی شان قرار گرفته است، غلط است. لذا چون سابقه مان 35 سال نبود دانشگاه نیز استناد حکم بازنشستگی را تغییر داد و اعلام کرد هیئت امناء دانشگاه تهران تصمیم گرفته که بازنشسته شوید.
 
این عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه آیا مذاکره ای از سوی دانشگاه برای ادامه همکاری صورت گرفته است ، گفت: رئیس دانشکده مدیریت گفت از دانشگاه تهران ابلاغیه ای آمده که به هیچ وجه برای این اساتید - حتی به صورت قراردادی و به شکل کمکی - کلاس نگذارید. فقط پایان نامه های قبلی دکتری و کارشناسی ارشد که از قبل داشته ام را ادامه می دهم تا دانشجویان فارغ التحصیل شوند.
 
فریدون وردی نژاد درباره ابلاغ حکم بازنشستگی اش نیز گفت: هنوز حکم کارگزینی به ما ارائه نشده است. فقط ابلاغ رئیس دانشگاه تهران را دریافت کردیم. نه رئیس دانشگاه و نه رئیس دانشکده درباره بازنشستگی ام با بنده هیچ مذاکره و صحبتی نکردند. فقط یک روز به دفترم مراجعه کردم و مشاهده کردم حکم بازنشستگی ام روی میزم است. هیچ خبر قبلی هم نداده بودند.
 
این عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه تهران با بیان اینکه "ارتباطم با دانشگاه تهران قطع شده است" با یادآوری اینکه با مرتبه استادیاری بازنشسته شده است ، گفت: از ماهها قبل برای ارتقا به دانشیاری اقدام کرده بودم اما پرونده را به هر دلیل فعال نکرده بودند. نه افت علمی داشتم، نه ...، ولی به هر حال تصمیم گرفتند و تقدیر چنین بود.
 
یادآوری می شود فریدون وردی نژاد از سال 72 به مدت 8 سال مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) بود. تاسیس دانشکده خبر در خبرگزاری جمهوری اسلامی و راه اندازی روزنامه ایران  از مهمترین اقدامات وی در دوران مدیر عاملی ایرنا محسوب می شود.
 
این فعال رسانه ای در سال 80 همزمان با واگذاری مسئولیت خبرگزاری ایرنا، این بار در کسوت یک دیپلمات عازم چین شد تا مأموریت چهار ساله ای را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین به اتمام برساند.
 
عضویت در کمیته سیاسی، علمی و راهبردی سند چشم انداز 20 ساله نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در کمیته سیاست خارجی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از فعالیت هایی است که وردی نژاد از سال 86 پیگیری می کند.
 
مدیریت استراتژیک منابع انسانی، خط مشی گذاری عمومی، مدیریت تغییر، ژئوپولیتیک اطلاعات، جامعه شناسی، روانشناسی سیاسی، سیر اندیشه های سیاسی و تحول نهاد های اداری، روابط بین الملل، سیاستگذاری خبری، ارتباط شناسی، افکار عمومی و جنگ روانی و سیستم های اطلاعات مدیریت پیشرفته از جمله محورهایی است که این عضو هیئت علمی بازنشسته در دوران تدریس خود ارائه کرده است.

۱۳۸۹ مهر ۱۸, یکشنبه

۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

اولین پست

درود
این اولین پست این وبلاگ است.
این وبلاگ متعلق به دانشجویان مدیریت رسانه دانشگاه تهران، ورودی 89 است.
در این وبلاگ قرار است تجربیاتمان در مورد مدیریت رسانه را دراختیار هم بگذاریم. دامنه مطالب این بلاگ تمام موضوعات و مطالب مربوط به کلاس های درسی دانشگاه و همچنین هر مطلب مفیدی در زمینه مدیریت رسانه است.
امیدوارم در این دو سه سالی که در دانشگاه هستیم این وبلاگ کانال ارتباطی مناسبی باشد.